16 d’oct. 2013

Han trobat un peix rem de més de cinc metres de llarg a Califòrnia


Segons la informació facilitada per l'Institut Marí de Illa Catalina, l'exemplar hauria mort poc abans de ser trobat i per causes naturals, i és que el seu cos es trobava "gairebé intacte". El peix rem és un dels peixos ossis més llargs coneguts. Tanmateix, en molt poques ocasions s'ha vist un espècimen viu, ja que aquests poden arribar a viure a més de tres mil metres de profunditat al mar, dificultant el poder estudiar-los.
El juny passat, i després d'innombrables intents, un grup de científics va poder gravar en el seu entorn natural a aquesta espectacular espècie (podeu veure el vídeo a continaució). Biòlegs marins de la Universitat Estatal de Louisiana van capturar aquestes imatges al golf de Mèxic fa uns anys, però les imatges es van fer públiques aquest estiu. Els científics van usar submergibles operats per control remot i van observar aquesta meravellosa espècie cinc vegades entre 2008 i 2011. 
El peix rem gegant va ser descobert en 1772 pel biòleg noruec Peter Ascanio. El seu nom científic és Regalecus glesne. L'espècimen més llarg registrat mai rondava els 8 metres, però es creu que l'espècie pot arribar a assolir els 15 metres de longitud i pesar gairebé 300 quilos.

Marc Escribano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada