2 d’oct. 2013

Troben cranis romans en unes excavacions a Londres.

Els treballadors del projecte Crossrail, la nova línia de transport subterrani que es construeix a Londres, han trobat vint cranis romans, com també ceràmiques de la mateixa època. Les restes humanes van ser trobades en el sediment d'un antic riu de Londres, a la zona est de la ciutat, on s’està treballant en el projecte que unirà els barris d’est a oest de la capital britànica. Els experts diuen que segons els estudis fa molts anys allà hi havia un cementiri.

Crossrail, en el qual participa l'empresa espanyola Ferrovial, col·labora amb arqueòlegs, que des del començament de les excavacions al 2009 han trobat uns 10.000 objectes de l'època dels romans. Aquests cranis, que poden ajudar a entendre encara més la vida dels romans en terres britàniques, van ser descoberts a uns tres metres de profunditat, si bé encara no han estat avaluats pels forenses per determinar amb exactitud la seva antiguitat .


L’arqueòleg Jay Carver, que treballa en el projecte, va dir que aquest és un descobriment "fascinant  que permet revelar una altra peça de la història de Londres".


Valery Reinemer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada